ZselenszkyZselenszky Tamás

[...]

Ma 2016. 07. 29. van. A tudósok mára is világvégét jósoltak.
Hehe.
Ézs 51,6 32 "Azt a napot viszont vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya."
Ennyit erről.

Egy kérdést azért felvetett bennem az alkalom.
A következő emberiség számára mit mentenétek át ettől az emberiségtől?
Vannak, akik úgy vélik, alig valamit. Talán semmit. Szerintük akkor kapná a legnagyobb esélyt arra, hogy normálisabb legyen a mostaninál, ha nem is tudná, hogy voltunk egyáltalán.
Mi a meglátásotok erről?

[...]

- Beszèlne nekünk a vegetàriànizmusròl?

- "Nem az szennyezi be az embert, ami a száján bemegy, hanem, ami a száján kijön."
Emberek sem tudtok lenni, de eljátsszátok, hogy angyalok vagytok. Ám, még ha nem játszanátok, hanem azok lennétek, az szépséges volna, de emberek sem tudtok lenni.
Nem baj, hogy nem tudtok, csak ne játszanátok el!
Nagy öröm azonban, ha valaki több, jobb akar lenni. Ennek alapja nem az, hogy szentnek képmutatjuk magunkat, hanem az, ha őszintén azok vagyunk, akik vagyunk, és megteszünk mindent azért, hogy bölcsességre tegyünk szert, és az által képesek legyünk valódi, éteri szeretettel szeretni... és gyógyítani a világot. Akik a testüket tökéletessé építik, étrendjükben különlegesek, de a lelkükben gyengék, romlottak, nemtelenek, azok hiába igyekeznek. Attól, hogy nyünyörögnek, és nyálakat esznek, még nem lesznek lélekben kiteljesedettek, és jók.
Akkor azonban, ha lélekben teljesednek, világosodnak, és szeretnek, magától elmarad tőlük minden ártó szándék, és tetteik lelkük minőségéből adódó jótettek lesznek. Maguktól.
Az Ég nem színészetet értékel, hanem a lélek minőségét. Amíg lélekben krokodilok vagytok, addig hiába járkáltok ember testekben.

- Önmagàban a vegetàriànizmus szóra sem èrdemes(alapàllàshoz közeli). Attòl hogy vega vagy mèg nem leszel egèszsèges ès nem.is ad okot a kèpmutatàsra. Èn csak a "ne ölj"-t làtom benne, valaki meg pont ezt nem.

- Jól látja. Amíg a "ne ölj" csak egy külső szabály, de a lélekben gyilkos lakik, addig hiába tartja be a szabályt. Ám, ha a lélekben nem gyilkos lakik, hanem az élő törvény, akkor szükségtelenné lesz a külső szabály, és elmaradnak a gyilkos dolgok; maguktól. Aki lélektől vega, az vega valójában. Akinek megesik a szíve a szenvedőkön, ami tőle telik, megteszi azért, hogy miatta legalább ne, vagy a lehető legkevesebbet szenvedjenek.

A ragadozó "fegyvereit" a préda érdekében fejlesztik, ám, kevés tigris koplal halálig együttérzésből.
Az a tigris azonban, amelyik lélekben többé válik egy tigrisnél, meghal, és többként születik újjá.
Akik pedig a tigrist bántják, azért mert tigris, vétkeznek. Akik a tigrist növényekre akarják rászoktatni, és így kipusztítják, vétkeznek. Csak a tigris maga akarhat többé lenni.

Láttatok már szkíta aranytárgyakat, amelyeken lovakat, szarvasokat esznek griffek, oroszlánok, akármik? Ezek azt üzenik nekünk, hogy "szevasztok, tudtátok, hogy ez itt a pokol legfelső bugyra, és itt vagy ördögök lesztek, vagy olyanok, akik többek a pokolnál, de akkor meg áldozattá lesztek?" Vállalás ez, feleim.

Amíg húst esztek, adjátok magatokat a bölcsességre, hogy szeretetté teljesedjetek, és értelmet adjatok a lények áldozatának! Legyetek hálásak! Amikor pedig szeretetté lesztek, elmarad tőletek a húsevés. Elmaradnak tőletek a pokol dolgai, és a mennybe illetek majd. Akik pedig a mennybe illenek, és a pokolban lépnek, úgy járnak, ahogy az aranytárgyakon a lovak, és a szarvasok.

Bocsássatok meg, hogy így, ilyen szavakkal is elmondtam, amit eddig mindig szelídekkel szoktam!

[...]

Megkülönböztetőnek lenni etikátlan, de különbséget tudni tenni a fennmaradáshoz szükséges alap.
Akik megkülönböztetnek, vétkeznek az emberség ellen; de akik nem tudnak különbséget tenni, azok életképtelenek, és halálos veszélybe sodornak másokat is. Akár népeket is, akár évezredes értékeket is.
Amíg nem tudtok különbséget tenni terroristák, és szenvedő nép között, addig egy kalap alá veszitek őket, és a krisztusi alapelveket tapossátok meg.
Ám, ha ilyen tompaságotokban beengeditek a szenvedő népet, akkor beengeditek velük a terroristákat is.
Tompaságotok fizetsége mindez. A bölcsesség megmentett volna Titeket, de Ti inkább henyéltetek, és tetszelegtetek.
Ha majd ketrecekbe zárva égetnek el benneteket a tereken, akkor késő lesz tudni, hogy mi az, amit itt elmondtam.
Bár olyan bölcsek lennétek, hogy kiválogatnátok a terroristát, és a szenvedőkkel erőtökben kegyesek lehetnétek... a gonosszal pedig határozottak, és cselekvőképesek!
A lustaságotok vetett véget a világnak.

A valódi iszlám népek ma még azt üzenik nektek: "ne gyűlöljetek bennünket, mert nem vagyunk azonosak a terroristákkal! Ők nem a valódi iszlám; az mi vagyunk!" Ám, már beengedtétek a gonoszt, és polgárháborúban kiirtjátok magatok közül, és magatokra haragítjátok azokat is, akik most még csak ezt üzenik.
Ha nem álltok fel, erőben, tevékenyen, de szeretettel, és nem kezelitek emberséggel, de határozottan a helyzetet, hanem lustán polgárháborúval "oldjátok meg" azt, akkor az fog történni, amit mondtam. Ha az történik, amit mondtam, akkor Isten irgalmazzon nektek, mert a lustaságotok, és gyámoltalanságotok, és tompaságotok miatt elveszett az Ő ügye is az emberek között!
A vállatokon volt, és a sárba dobva megtapostátok.
Az utolsó percben vagytok, amelyben még emberek lehettek. Legyetek emberek!

Javíthatatlan emberiség. Mindig ugyanoda jutsz. Fohászkodom a lelkedért.

Ekkor a jelenlévő tanult hallgatóságból többen közbe szóltak:

XY
- A liberalizmus a bölcs lélek alapfelszereltségéhez tartozik természetesen és anélkül hogy tudatosulna benne megléte. Ez szabadságot jelent, de a bölcs lélek tudatában van annak is hogyan kell szépen élni... Jogok és kötelezettségek... de akkor már a kötelezettség sem kötelezettség, hanem természetes gondoskodás, részvét, stb... olyan szavakat lobogtatok most mint morál...etika...
Ha nem bölcs lélekről beszélünk hanem bármilyen más esetről, megjelenik a megnevezés, a fogalom: liberalizmus, a következmény pedig katasztrófa...is lehet... jó eséllyel... olyanok vagyunk mint a kétéves aki markolót szeretne vezetni...nagy falat még nekünk a szabadságizmus...(szerintem)

M
- így van. erről beszél az öreg.

YX
- talán a bölcs lélekhez nem a liberalizmus, ami tartozik, és lehet nem önmagától adódik mindaz az alapfelszereltség, hanem nagyon is tudatos - úgy értem, hogy szándékos és nem véletlenül van az úgy...hanem az maga a cselekedet,a tett.
A liberalizmust fogalmilag lehet összekeverni valamivel ami viszont nem a felelősség átruházása - hanem az, hogy a bölcs a tőle telhető legtöbbet megteszi - amíg ehhez lehetőséget kap - és az egyetemes felelősségre vonás felel érte. Tehát, nem büntet, mert látja az őt bántót mozgató erőket és ismeri azok működését, talán sejteni is véli a következő momentumokat. Saját ügyének úgy érzi, hogy közben együtt dolgozik a Mindenséggel. Ez adja meg a lehetőségeket..

Meghagyja másoknak a választást, a saját belső ügyeivel foglalkozik, de mindezt nem elvből teszi, és nem írja pólókra, zászlókra a szabadságot. Nem hirdeti, hanem megadja...azért teszi így, mert előbb alkalmaz "erőszakot" önmagával szemben, mint másokkal. Képes a nehezebb utat járni, hogy ezzel másokét megkönnyítse. És valójában a nehezebb könnyebbet is jelent, de az a másiknak talán kevésnek bizonyulna, mert nem látná.

Talán a bölcs lélek is választ, de az ő szavazata sosem foglal el hidakat, tereket, nem sztrájkol. Mert ő már minden lélegzetvételével az Élet mellett voksol.

A bölcs lelkek a háttérben munkálkodnak, láthatatlanul, és már azelőtt, hogy mások észre vennék. A liberalizmus és minden izmus, és krácia pedig kizárólagos hatalmat akar.

M
- így van. ezt is mondja az öreg:)
"A liberalizmus is 'izmus. Minden 'izmus, és 'krácia káros. Nem rendszerek kellenek, hanem lelki teljesség. A rendszerek sosem fognak működni lélek nélkül, és rendszerektől sosem fog működni a világ lelketlenül. "

"Az igazság szelíden, halkan rejtezve vonul, míg a közéletben egymás torkának esve vetélkedik az érvényesülésért a hazugság. Tízezer, százezer, millió évekig vissza, a kezdetig Ő az igazság, mégis a klaffogó, hörgő, zajos hazugságé a külvilág. Csak azoknak tárul fel, akik az örökben keresik, akik legbelül fürkészik. Ők a szeretet, a világosság, az élet, a bölcsesség családjává lényegülnek.
Gyújtsatok Napot magatokban! Gyógyítsátok a világot!

Minden ember szabadságharcban esik el, csak kevesen tudnak róla."

jó szemetek van:) örülök:) szeretlek titeket... meg a jó szemeteket

YY
- Recept: Főnix gyufával tűzdelve.

XY
- Nem tudom már hol de valahol olyasmit hallottam/olvastam hogy sok izmusnak volt értelme és jó volt amíg gyakorlatba nem próbálták fektetni... :))

YX
- az izmusok, mind rendszerek, nem a rend. A rendszerekben vannak eszmék, ideák, elvek.. A valóságban a szív él... A rendszer a keret, nem festmény, a felszín, mélység nélkül. Egy statikus, görcsös mű teremtés, ami azon dolgozik, hogy a határtalan kiterjedésnek, kiteljesedésnek lehetőleg minél kevesebb teret adjon, így biztosítva be magát. Ezért van ez, ami. Ezért van minden az arcunkba nyomva, és kétszer aláhúzva, ezért akarják a legkisebb eltérést, különbözőséget is eltörölni, megtorolni. Hogy ne gondolkodj, majd ők megmondják, hogy minden jó, és nekik van igazuk, ha nem gondolkodsz, nem érzel át, ha pedig mégis, akkor azért félj.

M
- Kedves Európa! Jézus azt mondta, hogy az orcádat tartsd oda, azt nem, hogy a seggedet is!

[...]

- Böjte Csaba írta a következőket egy merénylő fiatalról. Mit szól mindezekhez?

"Végtelenül szomorú!! Franciaországban született, apja egyetemi tanár?! ..... Mennyi pénzt költött rá a családja, és az állam és ő a maga 19 évével ezt teszi??

A világnézetileg semleges oktatás megbukott.... Nincsenek légüres terek, lám ahol nincs igaz hit, ott pillanatok alatt megjelenik egy olyan eszmerendszer, mely fegyvert ad az ember kezébe!! Én az érték orientált oktatásban hiszek!! Érdemes elolvasni Márton Áronnak 1933-ban megjelent irását. Csaba t.

"A liberalizmus a nyárspolgár világnézete. A francia forradalomból megszületett polgáré, aki nagyképű, fitogtatott tudálékossággal ránevelődött arra, hogy az élet legnagyobb és mindig égető kérdéseit is közömbösen kezelje. Nem tagadja feltétlenül a túlvilágot, de nem is törődik vele. Lehet, hogy van Isten, de a vallás szerinte magánügy, s az életet az állam is és az egyes ember is minden valláserkölcsi kötöttségtől függetlenül rendezheti be.
Legnagyobb érték szemében a független emberi ész. Az igazságokat az állapítja meg, s nem a valóság, az erkölcsöket a korlátlan szabadság szabályozza és nem isteni normák. Eredmény: polgári házasságával törvényhozás útján kikezdte, kettős normájával, nyers erotikába fulladt irodalmával, művészetével pedig teljesen szétdúlta a társadalom alapegységét, a családot; gazdasági téren hirdetett és alkalmazott szabad versenyével meghizlalta az élelmesek kis csoportját; és a technikai fejlődés szédítő fokán megszégyenítő nyomorba döntötte a túlnyomó többséget; jogi elméletével a társadalmak élére állított egy hazug, bőbeszédű, s rendesen az érdekszövetkezetek és nem a nép akaratából összeálló, tehetetlen parlamentet. Azaz megteremtette, világra hozta a bőrünk egész felületén és lelkünk legbenső mélyén is égető fájdalommal szenvedett átkos, kilátástalan mai életet."

(Világnézet és nevelés. Erdélyi Iskola, 1933-34. I. évf., 5-6. szám, részlet)"

- Ezzel csak az a baj, hogy egyet akar visszalépni... pedig vagy előbbre kellene "ezer évet", vagy, ha már vissza, akkor nem egyet, hanem a kezdeti, eredeti jóig. A kezdeti, eredeti jó a judeo keresztény irányzatoknál ezer évekkel régebbi hagyomány. Nem is időbeli, hanem minőségbeli kiteljesedés hozna csak jó világot. Van-e élet, világosság, bölcsesség, szeretet, gondoskodás az eggyel visszábbi "helyeken"? Van-e ott a világ gyógyítása? Már csak nyomokban van ott. Ahol teljességében ott van, odáig lépjetek vissza, úgy, hogy előre léptek!

Nem újabb egyházakra van szükség, és nem sok régire, hanem az Egy-re, eredetire, elsőre... és nem időrendben, hanem igazságban, valóságban! Nem intézményre, hanem lélek egyházra. Nem a derekatok kell, hogy meghajoljon, hanem a szívetek; és nem az érdekek, vagy a félelem, hanem a valóság, és a szeretet előtt!

A liberalizmus is 'izmus. Minden 'izmus, és 'krácia káros. Nem rendszerek kellenek, hanem lelki teljesség. A rendszerek sosem fognak működni lélek nélkül, és rendszerektől sosem fog működni a világ lelketlenül.

Nem liberalizmus kell, hanem szeretet, bölcsesség.
Legyetek jó szülők, feleim, és példával járjatok elöl!
"Az én nagyszüleimtől azt láttam, hogy szerették egymást, jó szívűek voltak, az ő értékrendjüket tartom a legjobbnak." - mondják majd. Úgy éljetek, hogy mondhassák majd!

A liberalizmus egy lufi; nem igazi jószívűség, hanem hangzatos névvel kitakart gyámoltalanság. Felelősség-átruházásuk, gyengeség-igazolásuk oltárán feláldozzák a világot. Erőtökben legyetek kegyesek, ne gyengeségetekben! A liberálisokat felhasználják, miközben péppé rágják a népeket, a bolygót, és nedveiket felszívják. Ők pedig eközben azt hiszik magukról, hogy jószívűek, rendesek, és haladó gondolkodásúak. Amikor már nem lesz rájuk szüksége a Sátánnak, ugyanúgy fellógatja őket.
Emberek legyetek, ne jobbosok, balosok, liberálisok, konzervatívok! Vagy felfelé van irány, vagy lefelé; a többi irány mind lefelé van!

Az ember feladata a Földön nem a szavazat szerzés érdekében bármit lerombolás, nem a mutyiamőbázás, nem a szegények testein állva halmozás! A cél, hogy kisbetűvel emberből nagybetűvel Emberré érjünk, nemesedjünk, teljesedjünk, hogy az elemeket arannyá nemesítsük, a bolygókat Nappá gyújtsuk, a minőségeket eggyé forrasszuk magunkban... és világoljunk, gyógyítsunk, szeressünk, gondoskodjunk, örökítsünk, felmutassunk, hagyományozzunk! Magunkban az isteni szikrát újra feltárjuk, és ahhoz hűek maradjunk!
Akik mutyi, érdekemberek, cinkosok a világ tönkretételében. Elenyésznek. Lebontódnak a rothadt részekkel, mert maguk is rothadtnak mutatkoznak!
Ti pedig, mutassátok magatokat élő részeknek, hogy a lebontó minőségek átvonulásukkor ne emésszenek el benneteket is! És, hogyan tűnhetnétek inkább élőnek, mint úgy, ha nem csak annak tűnni akartok, de azok is vagytok!

Bölcsesség, erő, szeretet kell, hogy a jószívűségetek ne billenjen át hülyeséggé, öngyilkossággá. Liberálisnak lenni olyan "jószívűség", amely bölcsesség, erő, szeretet, határozottság, tevékeny, gondoskodó jelenlét, és erények nélkül öngyilkosság, és gyilkosság. Ha tovább folytatjátok, meglátjátok.

[...]

Minden ember szabadságharcban esik el, csak kevesen tudnak róla.

« Újabb bejegyzésekRégebbi bejegyzések »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14