ZselenszkyZselenszky Tamás

Aktuális hírek

Filter mudra Vol. 2. - Megjelent Zselenszky új, 2018-as albuma!

A Vol. 1-hez képest ez gyorsabb, bohókásabb összeállítás. Mondhatni, erre kerültek a koncertesebb, slágeresebb, táncolhatóbb tételek. Megjelent: 2018. november 27.

Filter mudra Vol. 2.

Rendelés: Zselenszky - Filter mudra Vol. 2.
Belehallgatás: Zselenszky - Filter mudra Vol. 2. ízelítő
Interjú: Beszélgetés a Filter mudra Vol. 2.-ről
A dalok bemutatása: Filter mudra Vol. 2. dalok
Dalszövegek: Filter mudra Vol. 2. dalszövegek

-------------------

Filter mudra Vol. 1. - Megjelent Zselenszky új, 2018-as albuma!

A lemez progresszív zenékre énekelt grunge énekekből áll. A szövegek továbbra is zselenszkysek; de ezek közt játékossággal, humorossággal is lehet találkozni, és vannak történésekről mesélők is. Az egyik egy rablást mesél el, a másik egy kirándulást a Tahó-tónál, a harmadik egy vallatásról szól. Van rap is, és mesés elemek is. Lüktetés, szétszállás... Megjelent: 2018. június 15.

Filter mudra Vol. 1.

Rendelés: Zselenszky - Filter mudra Vol. 1.
Belehallgatás: Zselenszky - Filter mudra Vol. 1. ízelítő
Interjú: Beszélgetés a Filter mudra Vol. 1.-ről
Dalszövegek: Filter mudra Vol. 1. dalszövegek

-------------------

Az Operatio Solis Kiadó hivatalos könyvajánlója
a Méhdi levelei Smirnához c. könyv megjelenése kapcsán:

A mű három nagyobb részből áll. Az első rész a Fekete könyv, a második a Fehér könyv, a harmadik pedig a Piros könyv.
A Fekete könyv egy nagy-nagy hálaadás. Mindenért, mindenkinek. Hatalmas felismerés-élményeket fog átélni, aki átrágja. Segítségével hozzápuhulunk a további részekhez.
A Fehér könyv a Század egyetlenje címet viseli, és egy fiktívnek tűnő karakter segítségével mutatja be nekünk, milyen is egy királynak született fiatalember élete, amikor nincsen már/még királyság. Hogyan ismeri fel magát, hogyan kezeli a helyzetet, hogyan ismerheti fel Őt a nép. Mi kell ahhoz, hogy ne egy rossz vicc legyen az egészből, hanem helyükre kerülhessenek a nem a helyükön lévő dolgok. Jóslatok, látomások, beszélgetések, példabeszédek tarkítják a fejezetet. Egy költőnek elnézhető, ha képekkel, metaforákkal próbál nekünk beszélni olyan láthatatlan dolgokról, amelyekre amúgy nincsenek is szavak. Jól csinálta, hiszen azt vettem észre, hogy miközben a főhős kibontotta szárnyait, én magam tanultam meg repülni. „Miközben ajándékot készítettem, én magam lettem az ajándék” - ahogyan erre könyvbéli sorok is utalnak.
Aki gúnnyal kezdi olvasni, még az is komolyan elgondolkodik a végére. Garantálom. Akik pedig fogékonyak, nagyon vigyázzanak, mert sorról sorra felváltva kapkodnak majd a szívükhöz és a szájukhoz! Ja, és ennyi jelet, meg rejtvényt még életemben nem láttam egy helyen, szóval, száz évre elegendő megfejteni való van elrejtve a szövegben. Aki rááll, évente újra olvashatja majd, mindig új dolgokat fog felfedezni benne.
Nos, mire a Piros könyvhöz érkezünk hálás emberekként, királylányokká, királyfikká alakulva majszolhatjuk a chipset. Itt már mehet a lejátszóba Armand Amar, Ólafur Arnalds, és Lisa Gerrard. Voltunk fiatalok, aztán felnőttek, és most egy kicsit nagymamák, nagypapák lehetünk. Ez a nagy fejezet egy bölcs öregember leveleit tartalmazza. Olyan, mintha királyok, apostolok, angyalok naplóiba leshetnénk bele.
Az első könyv nem történet, a második nagyjából az, a harmadik pedig sok-sok intelem, segítő javaslat, amelyek meglepő, de olyan jelenlegi, közéleti kényes témákban is megdöbbentő felvetésekkel szolgálnak, amelyeket egy tudós vagy politikus sem nagyon mer pedzegetni.

Méhdi levelei Smirnához

Rajz: Kobza Vajk / Borító: Aranyosi Gergely

A borítórajz most is Kobza Vajk keze munkája, ahogy a Dobogó könyv esetében volt. Kiváló választás, csodás alkotás, és nagyon frankó, hogy a két könyvet is összehozza az által, hogy ugyanabba a körbe, keretbe, szimbólumvilágba helyezi.
A borítót, a szerkesztést, tördelést, rendezést, kiadást Aranyosi Gergely vállalta magára. Egyszer még sokan megköszönik neki, úgy érzem.

Török-Zselenszky Tamás: Méhdi levelei Smirnához c. új könyve a Szívrák, a Dobogó könyv, és a Levegőnél könnyebb kőzetek c. köteteit követi a sorban. Ez egy teozófiai mű; elsőre olyan, mint egy kinyilatkoztatás, aztán kiderül, hogy tényleg az. Ezzel manapság nem tudni mit is fognak kezdeni az olvasók. Az író saját bevallása szerint azért írta és adja ki, hogy meglegyen; mint egy letudni való. Meglett, aztán, hogy heten vagy hétmillióan olvassák-e majd, az nem tőle függ. A lényeg, hogy Ő letette az asztalra. Lehet, hogy száz évig senkit sem fog érdekelni, aztán egyszer csak rájönnek, hogy azt a mindenségit, mi volt itt, hogyhogy le sem bagózták. Ugyanakkor lehet, hogy azonnal felkapják. Ez kijöhet jól is, meg rosszul is. Majd mutogatnak rá az utcán, hogy itt ez a hülyegyerek, aki zöldeket beszél... esetleg ajnározni fogják. Az író egyiknek sem örülne, mert akik nevetnének, azért, akik ajnároznák, azok meg azért nem a lényeggel foglalkoznának.
Manapság alig vannak kereső, befogadó értők; inkább végletesen hiszékenyek vannak, akik minden sallangot komolyan vesznek, és beépítenek az összeesküvés-elméletükbe, amit hajtogathatnak... vagy végletesen tagadók vannak, akik azt kívánják, hogy mindenki dögöljön meg, aki nem úgy látja a világot, ahogyan Ők. Aztán ott vannak még az intézményes vallások emberei, akik semmit sem fogadnak el a dogmáikon kívül, hiszen azzal el kellene ismerniük, hogy amiben hittek, amiért olyan sokat tanultak, szenvedtek, vizsgáztak, idomultak, fogadkoztak, nyaltak, nyeltek, képmutattak, sírtak, kepesztettek, az mégsem úgy van. Nehéz helyzet ez. Évezredek távlatából ismerős programok futnak ma is. Vagy nevetségessé teszik vagy bemocskolják vagy beépítik, de elhazudják... vagy kiirtják azokat, akik a megélhetési intézményeik működését veszélyeztetik.
Ja, hogy a Méhdi levelei Smirnához csak egy könyv, és miről beszélünk? Csak egy könyv. Rendben van. Csak egy könyv. Akkor csak úgy tessenek elolvasni! Mondják meg Önök mi is ez! Ne nekünk; mi tudjuk! Önmaguknak!

Megjelenés dátuma: 2017.09.09. 09:09:09

--------------------

Megtisztelő HammerWorld.hu cikk:

HammerWorld

--------------------

Megjelent Tamás legújabb, Levegőnél könnyebb kőzetek című, 188 oldalas, 207 verset tartalmazó verseskötete az Operatio Solis Kiadó gondozásában. A kötetet tizen' éve várja a közönség, hogy ismét kapható legyen egy kézzel fogható, gyűrhető, ajándékozható, összefirkálható, sajátunknak érezhető, papír példány a mi Zselenszkynk verseiből.

FIGYELMEZTETÉS! Létünk szereplői kitalált alakok. Bármilyen azonosság csak véletlen. A p*csánál csúnyább szavak is elhangoznak. Átélését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk.

Rendelés ide kattintva lehetséges.

Levegőnél könnyebb kőzetek

Fotó: Havas Eszter / Borító: Aranyosi Gergely

A szerző elégedett a Dobogó könyvet kiadó Publio munkájával, mindenkinek ajánlja Őket, de egészen egyszerűen nincs olyan, aki ne azt választaná, hogy maga oldja meg ezeket a műveleteket, ha meg tudja.

--------------------

A Moby Dick stúdiójában járt a soproni 'Lensky Mob! Három dal került rögzítésre, amelyek közül egyre klip is készül. Grunge, társadalomkritika, beszólás, karcos hang, kiváló zenészek, valami meglepő! Az eredményekről első kézből itt értesülhettek!

'Lensky Mob

Kép: Paduts László

--------------------

Zselenszky számos zenekari produkcióval hagyott izgalmas nyomot az éterben. Bár a média nem volt hangos tőle, mind tudjuk, hogy az öröksége már most is súlyos, és még eztán várhatóak a meglepetések. Ilyen például egy 2003-ban, a székesfehérvári Stúdió 18-ban rögzített hétdalos anyag, amelyet mostanában kevert meg Tamás. Már meghallgatható: Sol & The M-Spaceship - 7 Layers - 2003. címmel. Az összeállításban kettő angol nyelvű dal is van. "A formáció eredetileg angolul indult, aztán beb...sztunk" - nyilatkozták az urak.
Kevesen tudják, hogy Tamás a hazai grunge underground vonal ősei közt tartható számon. 1995-ben már grunge-ot játszott a Hetes Körzet zenekarral, az N. B. P. Human együttessel, és kicsivel később a "szpészsippel", amelyet az elhunyt Hetes Körzetes szólógitáros Marosi Sándor - M. S. - tiszteletére neveztek el M-Spaceship-nek.

Sol & The M-Spaceship

Borító festmény: Kis Róka Csaba - Layer /Réteg, 2015. oil and acrylic in canvas 45x40cm