ZselenszkyZselenszky Tamás

Zselenszky - Filter mudra - dalszövegek

2018.05.18.

ZSELENSZKY - Filter mudra Vol. 1.

01. intro - MÁNI - Kobza Vajk & Zselenszky - 22:22
02. #GODTOO - 06:36
03. MAGADDAL - 05:39
04. KRIPTOANTROPOZOOFIA - 04:03
05. A TAHÓ-TÓNÁL - 05:40
06. TE HÜLYE - 05:20
07. KNOWSIS - 05:00
08. FÉLELMISZER - 04:05
09. UGAT - Hamvas Béláért - 04:33
10. BESZÉLJ - 04:11
11. GRILLÁZS-ÜVEG - Chris Cornellért - 05:19
12. KEZDETBEN - közr. Go!Plastic - 05:29

Teljes idő: 01:18:17

All rights reserved! Minden jog fenntartva a szerzők részére! Biem Artisjus 2018. ©
Szerzői kiadás - gondozza Aranyosi Gergely / Operatio Solis
Info., koncertek szervezése: zselenszky.hu

Közreműködtek:
Kobza Vajk - 01. dal oud
Nagy Ferenc GO!PLASTIC - 12. dal zeneszerző
Szilágyi Péter - 10. dal gitárszóló
Fekete-Cseri Zsuzsanna - 09. dal bodran
Fekete-Cseri Szilárd - 09. dal hegedű
Mr. Steven Hawking - 07. dal interjú-részlet
Zselenszky / Nap - zene, szöveg, minden más
Franken Ví - borító

Török-Zselenszky Tamás: #GODTOO Öt méterről tandemugrás. Bitcoin bánya omlás. A narrátor minden ötödik szava síp. Ez a Vénusz éve. Ez a Vénusz éve. Vágtázó, vörös ló hátán táncolunk. Ma szerda szépe rendez horrort. Nemzetközi horrort. Nemzetközi horrort. Kint az "élni tilos" tábla. Százhatvan centi magas, 666 láb mély. No meg, fekete fehérneműk. Az árnyékunk paragrafus. Ember csíkok zaftos elv-ágyon. A NASA ásza vakondok. A NASA ásza... Egymáshoz illünk, mint Hendrix a sereghez. Mintha víz alatt rohannánk; ez a kor, meg én. Ú, csak pót cselekszik egy inkompetens réteg, mer' aki igazán potens, tesz rá. Igazi belső munka. Az Isten is beismerte tettét.

Török-Zselenszky Tamás: MAGADDAL Örökbe fogadlak, tiszavirág. Örökbe fogadlak, tiszavirág. Elalszik lassan a sajgás. Isten csók; elme riamlás. Ez magasság feletti mélység, álom feletti alvás. Ma már minden szót elnyűttünk, és mégsem mondtunk semmit el. Akik a mennyben jártak, mind ugyanazt látták. Akik a pokolban jártak, mindahányan mást. Mert a menny valóját a lélek valója; mert a pokol tébolyát az elme tébolya látja. Nyalj hát a szemembe! Szívd ki a hályogot! Köpd rá a szívemre! Köpd rá a szívemre! Tépj szét, és dobj el! Rágj el, és gyújts fel! Öltsd fel karjaim! Töltsd el izmaim magaddal!

Török-Zselenszky Tamás: KRIPTOANTROPOZOOFIA Ez a játék begurult a sötétbe. Szökőévben félszer a vasárnapi asztalra köpve felemlítjük, hátha úgy felsír még a romokban alvó, szegény teljesség. A beérkezettek tudják, az úton lépők hiszik, ha akarják: a többi ott nyaral, ahol más rabszolga. Ez egy amcsi mintájú álom lett; altatnak is hozzá, hogy higgyétek. Népünk leg-legjei a nyelés mesterei. A rosszak mások kárán nevelkednek, a jók meg a sajátjukén.

Török-Zselenszky Tamás: A TAHÓ-TÓNÁL Ez igen! Ember szemű állatok, állat szerű emberek. Vadkempingezés a Tahó-tónál. Csodálhatjuk egyre a sok fajt, amit fel se fedeztek, mielőtt kihalt. Nem mindegy... Egész évben hétvégi házban, vagy egész héten az Évi házában... A csajod Rihannás, a cukrod diannás, aztán 8,2. Vár a turul-madármentő állomás. A csónak Marsot... Móricz Zsigmond körtér. A festményen mér' van Ádámon köldök? Árvíztűrőtükörfúrógép. Teák képében pocsolyákra költök. Piros a vér, kék az ég, sárga az irigység. Jézust ma is megbökték a fészen. Sárkány ellen sárkányfű; Edgar Allan Poe. Mától torta az előétel, de sose lesz, sose lesz készen. Amelyik kutya megharapott, Te is azt viszed haza.

Török-Zselenszky Tamás: TE HÜLYE Tudod-e, hogy az embernek csak ismerőse? Ha nem akarod tudni, menekülj! Tudod-e, hogy radír a szarv a fején? Ha nem akarod tudni, menekülj! Mennyi egy hold föld a Napon; a Nap felszínén? Te vírus egy görbe estén a bolygó testén! Egy késsel állsz a nőm elé. Van-e esernyőd meteor ellen? Te nem tudod, hogy kivel kezdtél ki! Melyik kézzel tudsz gyorsabban szúrni? Melyik lábbal tudsz gyorsabban futni? Te hülye! Tudod-e, hogy tarhonya malmok? Ha nem akarod tudni, menekülj! Tudod-e, hogy sok lila tehén? Ha nem akarod tudni, menekülj! Mennyi egy hold föld a Nap felszínén? Olvasd Lukács evangéliumát: A démonod gomba pálinkázik, a párna alatt bombával alszik. Addig a szivacshalász a fejben, míg a szemét lángol a színen, lenyom egy tétmeccset önmagával. Ideologizárlatok padló gázzal. Az ebéd oroszlán, a vacsora cápa; Ő a tápláléklánc sztárja. Lehet, hogy több frekvencián bliccelt, lehet, hogy kijátszhatta az Istent, most jobb, ha utána néz a kedves, mer' a nőm nem akárhogyan veszélyes, hogy űrhajót Budán hol lehet kapni... hogy űrhajót Pesten hol lehet kapni.

Török-Zselenszky Tamás: KNOWSIS (Steven Hawking beszél) Akiben a szív, nem a gerinc hajol meg, csak az lett meghódítva. Ami előtt a szív, nem a gerinc hajol meg, csakis az által lehetsz megszelídítve. Hatezer évnyi háború; hétezer évnyi elég! Készítsétek a földjeiteket! Készítsétek a földjeiteket az esőre! (Steven Hawking beszél) Csak amit elengedtek, és úgy is megmarad, csak az részetek. Tízezer évnyi háború; húszezer évnyi elég!

Török-Zselenszky Tamás: FÉLELMISZER A térsakk paraszt temetése óta óriási kisbolygód vagyok. Ó, tükör, zöld ász, alapcsík letétel. Vérhold darabkák a tüsszentő szekrény előtt. Testes fabatkánk az érzelmiségiek kasztjára dőlt. 2050. Csoki raktárt védő hadsereg. Buksi megette a thai masszázs bérleted. '980. Mr. Marleynak étkezési urán. A nővér szodomai leány. Sátán vér tintával rossz pap-árnyak hímesre átfestik a Napot. Testrablókkal, mondtam, felárral csináld! Vallási műhiba perekhez jelmezt vett a csoki raktárt védő hadsereg. 2050. Mr. Hunyadinak étkezési urán.

Török-Zselenszky Tamás: UGAT Az elég, hogy a slepp kinézzen, hogy más anyagból van a rabruhád. Csillaghalmazok fényének fonalából szőtted, amíg Ők aludtak. De, ez királyokról levett méret; még bő rád, hiszed, belenősz talán. Ha kiszakadsz, elválsz, emelkedsz, s, a többiekért visszahullasz, tán már jó lesz. Bízol, hogy nem téged vár ez a gyönyörű Nemzet; reméled van jobb, más... de, szemeid mélyi a fény. Bent lángoló létra, azon segíted az égen túl. Hálás vagy, hogy hálás lehetsz, míg szobrot kapsz, de csak trágyát ehetsz. Héjj! Te a szívre állsz, míg ugat a pesti éj. Iszunk a félholt erényre; e kimaxolt lét féli hajnalunk. Nem Ádámhoz újra; de e posvány-koron túlra indulunk!

Török-Zselenszky Tamás: BESZÉLJ Az időt pénzre váltod; a pénzt meg időre. Neander-völgy pont egy éve. Beszélj! Ha szeretnél, tudnád, hogy az ilyet nem szeretem. Ha művelt lennél, tudnád milyen is a műveletlen. Dolgozol, hogy étkezz, eszel, hogy dolgozhass. Ha időd lesz átgondolhatod majd, hogy nincsen időd. Ha nem keresed nem találod meg a nem keresőt. Melyik csillagképnek dolgozol? Neveket! Címeket! Hopp egy köröm! Hopp egy ujj! Elég ebből!

Török-Zselenszky Tamás: GRILLÁZS-ÜVEG Több száz könyvet nem írok meg. Fejtsd meg, házi feladat, hogy mért! Grillázs-üveg ablakok. A szószék meghajol, a vándor belép. A hétből egy próbát, ha veszítesz úgy állsz ki. Áldd meg, Isten, ne verd meg szép ellenségemet! Ahogy én Őt, úgy szeressen; épp úgy engemet! Csakis örök dolgokhoz adjuk múlandó, fals nevünk. Hajlunk gyöngyház-bokákhoz... féltünk, morgunk, szétszéledünk. Álló farokkal ébredünk, de, fájó szívünkkel fekszünk el. Az angyal átszól rádión; a szózat végez majd mindünkkel... hejj! A hétből egy próbát, ha veszítesz úgy állsz ki. De, addig...

Török-Zselenszky Tamás: KEZDETBEN Zavarában köhint a jövő; emlékszik ránk. Hogy tavasz legyen, télnek is kell lenni - mondják. Betyár élet, mivel vagyok adós néked?! Szépem! Égig ér az út, s csak; evezünk a holnapér'. Vesd le, égesd el feslett ruhád, s csak mi valós: csak örök dolgokhoz adjuk nevünket! Felettünk ott a Nap, s bár sártengeren ring a hajónk, ne félj, mindig arany ülepszik a legalján! Ha létrontó a fennálló modell, írd felül jóval! Ha a rosszat marod, kárba vész a perc. Semmi se kell tőled, így hát könnyebb lesz elhinned: égtől való, hogy szeretlek. Kezdetben volt az erdő. Oda vinnélek el!

Köszönjük a közösségvállalást! Találkozzunk a koncerteken!